Creatieve non verbale communicatie

 

Beeldend werken; hoe werkt het? - Dinsdag 20 april -

Beeldend werken zet je innerlijk in beweging. Vaak heb je wel inzicht in je vragen of levensthema maar is het lastig om hier handelend anders mee om te gaan. Door beeldend te werken komt hier beweging in, het brengt stroming in wat innerlijk geblokkeerd is en geeft uitdrukking aan wat je ervaart, denkt en voelt. In de ontspannen beweging die hierdoor ontstaat gebeurt er veel. Je laat los wat niet langer werkt en schept zodoende ruimte voor nieuwe ideeën.

Heel letterlijk begin je met een leeg doek, een lege kaart, een leeg blad om daar vervolgens met jouw thema invulling aan te gaan geven.

Je kiest kleuren en materialen, je knipt, scheurt en plakt. Je verbindt en combineert. In dit deel van het beeldend werk spreek je onbewuste lagen aan. Je bent aan het losmaken, ontdekken en verwerken.

         Brig Swinkels

Dit is het proces dat op gang komt. Je bent niet meer alleen aan het denken maar ook aan het voelen en weten. Je gebruikt niet meer alleen je mentale vermogens maar ontdekt de potentie van je andere mogelijkheden!

De kracht van je beelden is sterk, ieder beeld dat je maakt zegt iets over jou. Het maken van een beeld biedt ruimte, schept afstand en zodoende kun je beter kijken naar wat het beeld, als deel van jezelf, je wil zeggen.

Met name het proces schenkt informatie. Een proces waarbinnen je het uiteindelijke resultaat laat ontstaan en toch steeds zelf keuzes maakt. Door in gesprek te gaan hierover komt de verbinding met het bewustzijn tot stand. Op deze manier ontstaat zelfkennis via beelden.

Binnen de IPHelvoirt verzorg ik de cursussen in samenwerking met Margreet Slee.

 

Beelden van de ziel: aanbod door het jaar heen met wisselende thema's zoals Verlangen of nav Corona de cursus “van crisis naar kans” etc.

Kracht in Beeld: zomerworkshop in vier dagdelen

 Het actuele aanbod verschijnt in de agenda, graag tot ziens bij een van deze cursussen

Brig Swinkels  0629374396 “non verbale creatieve communicatie”

brigswinkels@gmail.com

www.krachtiginbeeld.com