EFT - Emotionele vrijheid

Bij emotionele vrijheid (EFT - Emotional Freedom Techniques) worden diverse behandelmethodes gecombineerd om energieblokkades in het lichaam op te heffen. Blokkades zorgen voor lichamelijke en geestelijke problemen. Verstoringen houden negatieve emoties in stand en vaak is het juist de onomkeerbaarheid wat de aandoening veroorzaakt. We weten dat verdriet en pijn liggen opgeslagen in iedere lichaamscel, maar het is de vraag hoe we ze er weer uit krijgen. EFT heeft zich hierbij bewezen als krachtige hulpbron.

EFT combineert verschillende therapeutische stromingen (cognitieve psychologie, positieve affirmatie, EMDR, Zen en accupunctuur) en is een eenvoudig aan te leren kloptechniek. Door te kloppen op een beperkt aantal plaatsen op het lichaam, die overeenkomen met de gebieden rond de begin- en eindpunten van de belangrijkste energiemeridianen, gaat geblokkeerde emotionele energie weer stromen. Het is zo'n simpele techniek dat je je afvraagt of het kan werken, maar het werkt.

EFT wordt toegepast bij traumas, fobien, stress, verslavingen en een groot aantal andere aandoeningen, ook lichamelijke. Het is de moeite van het proberen waard, de eenvoud is verbluffend.
Momenteel wordt deze cursus geïntegreerd in de therapie van Margreet Slee.

Voor meer informatie: www.emofree.com.