INFO GEWELDLOZE- EN VERBINDENDE COMMUNICATIE

 

Geweldloze Communicatie - Verbindende communicatie
Opkomen voor jezelf, je eigen plek innemen ! Een belangrijke voorwaarde voor een goed en gelukkig leven! Wij gaan leren positief assertief te zijn vanuit je gevoel, niet vanuit je hoofd. 
Soms gebeurt er iets in ons leven wat een heftige reactie oproept. Dat zijn ook de momenten waar we het risico lopen van elkaar verwijderd te raken. Aanvaringen, ruzies en conflicten kunnen groeien als het niet lukt door alles heen met elkaar in verbinding te blijven. 
Heb jij het verlangen om in alles steeds op zoek te gaan naar die verbinding, dan is deze training geweldloze communicatie iets voor jou.

De giraf is het zoogdier met het grootste hart en staat daarom voor oprechte, liefdevolle communicatie. Dat is niet altijd lief. Het is vooral duidelijk over eigen gevoelens en behoeften en maakt ruimte voor de gevoelens en behoeften van anderen.
Verbinding is daarbij een sleutelwoord. Eerst de verbinding met jezelf. Voordat je gaat reageren eerst bij jezelf te rade gaan. Wow….wat gebeurt er allemaal in mij, wat een emoties, gevoelens. Daar verbinding mee krijgen…ruimte voor maken…..zoeken….eerlijk onder ogen zien. Ook durven voelen wat je eigenlijk nodig hebt….wat je daarvan aan jezelf kan geven…wat je aan de ander wil vragen…
Soms lukt het gewoon niet om voorbij de boosheid te komen. In plaats van die meteen te uiten kan het helpen om jezelf toe te staan dit eerst ruimte te geven….in stilte. Dan moet de giraf even wachten en is de jakhals eerst aan de beurt. Maar zonder schade aan te richten.
Pas als die prop geruimd is kom je bij de onderliggende gevoelens en kan de giraf het overnemen.

We gaan leren door te doen. Veel oefenen----ook thuis. Dat maakt de weg vrij om uit de eerste reactie te blijven, uit de verwijdering en in de verbinding.
In 3 bijeenkomsten leren we de basis aan…..het je eigen maken duurt veel langer en doe je door het toe te gaan passen.

Welkom! Op de Gijzel 28a. tijd: 19.30 tot 22.00 uur

Opgave bij Margreet Slee 0621196100

Begeleiders: Margreet Slee / Anne Verhulst

Zie Agenda voor actuele informatie