Wat is Stembevrijding

Stembevrijding gaat over jezelf zijn. Uniek durven zijn. Hoe klink jij? Stembevrijding leert je om ruimte te geven aan je emoties en deze door middel van klank naar buiten te laten komen. Wanneer we onze emoties binnen houden, verkrampen we en kunnen we ziek en/of somber worden. 

 

Boosheid die niet geuit wordt gaat vastzitten in je lijf of leidt tot destructief gedrag, depressie en wat al niet meer. Dit geldt ook voor angst, schaamte et cetera. Bij stembevrijding maken we contact met wat er in ons leeft en dit brengen we afgestemd en gedoseerd naar buiten. Het doet er toe dat jouw klank, jouw stem gehoord wordt, zowel je volheid en vreugde als je kwetsbaarheid en pijn.

 We gaan drie avonden werken met klank/stem waarin de thema’s contact, woede en wil, liefde en angst en verlangen centraal staan.

Stembevrijding brengt ruimte, ontspanning, herkenning, vertrouwen, kracht, vrijheid en plezier. We luisteren naar wat er is door het zingen van klanken of woorden, soms een lied.

Zingen zonder drempel, zonder kaders, zonder goed of fout. Daarbij maken we ook gebruik van meditatie en lichaamswerk.

Je stem is een prachtig middel om in vrijheid te laten klinken wat er in jou gehoord wil worden. Zingen is leven.

 

Voor wie:

Voor idereen die meer in contact wil zijn met zijn/haar lijf en emoties. Voor iedereen die verlangt naar vrijheid, ruimte, kracht, vertrouwen, ontspanning en energie. Voor iedereen die los wil laten wat hem/haar niet meer dient en ruimte wil maken voor nieuwe uitdagingen.

 

Door wie:

Brigitte Ubachs is de begeleider van deze cursus. Brigitte is stembevrijder en muziektherapeut bij de GGZ en heeft een eigen praktijk. Meer informatie vind je op www.zingjezelf.nl of bel: 0618466000

 

Zie Agenda voor actuele informatie